Kolvaan Kala Oy

Yrittäjä Jouni Aaltosella on yli 24 vuoden kokemus kalastuksesta sekä saaliskalojen savustuksesta. Vuosien kokemus savustuksen parissa on tuonut yhä voimakkaammin esiin raaka-aineen tuoreuden ja laadun merkityksen myös savustetun kalan maku- ja laatuominaisuuksille. Näiden ominaisuuksien ymmärtäminen ja yhdistäminen kädentaitoihin on nostanut Aaltosen savukalat vuosien mittaan suureen suosioon asiakkaiden keskuudessa. 

Voimakkaasti lisääntynyt kuluttajien kiinnostus kalaa kohtaan ja halu tarjota markkinoiden maistuvimpia tuotteita yhä laajemmalle asiakaskunnalle johti siihen, että Kolvaan Kalan nykyaikainen elintarvikelainsäädännön vaatimukset täyttävä tuotantolaitos Yläneellä otettiin käyttöön v. 2004. Mikroprosessoriohjatulla savustusuunilla savustetussa kalassa yhdistyvät perinteinen maku, ulkonäkö ja laatu nykyaikaisen teknologian avulla uuden elintarvikelainsäädännön vaatimuksiin. Kolvaan Kalan savukalatuotteet saavat jatkuvasti uusia ystäviä entistä laajemmalta alueelta.

Aikaisemmin suoraa kuluttajamyyntiä tehtiin Yläneen tuotantolaitoksen myymälästä sekä Kauttuan myymälästä ja myyntiautoista. Säkylän Kalasataman Kolvaan Kalan myymälä avattiin kesällä 2017. Tervetuloa kalakaupoille Säkylän Kalasatamaan!